Familieterapi

Familieterapi/Familietjek 

Jeg tilbyder familieterapeutiske samtaler ud fra en oplevelsesorienteret tilgang, som man også benytter sig af på Dansk Familieterapeutisk Institut, dfti. Oftest anbefaler jeg, at hele familien deltager fra begyndelsen uanset børnenes alder. Alt efter problemstillingen kan der være brug for at forældrene kommer alene i en periode. Men ring til mig og så aftaler vi nærmere om opstart, når I fortæller lidt om jeres tanker og behov.

Familietjek er en familiesamtale, hvor alle får mulighed for at sætte ord på hvordan de har det i familien. Hvad fungerer godt og hvad kunne man ønske sig anderledes. At give sig selv og sin familie det rum, kan gøre en kæmpe forskel fremadrettet.

At skabe det trygge rum

For mig er det vigtigste at skabe et trygt rum fra begyndelsen, hvor der både er plads til at være barn og voksen. Barnet kan få lov at lege og tegne imens vi snakker og barnet bestemmer selv, om det har lyst til at sige noget. Men ofte bliver forældrene overraskede over børnenes bidrag. 

Hvis du gerne vil lære mere om børns deltagelse i familieterapi, kan jeg henvise til flg. artikel:

https://www.dfti.dk/blog/hvorfor-inddrage-boern-i-familieterapi/ 

Kærligheden som drivkraft

For mig er kærligheden den største drivkraft i livet; men nogle gange står der ting i vejen, som gør, at vi ikke får givet den tilstrækkelig plads i parforholdet og familien. De ting, som står i vejen, kan være noget, som vi ubevidst har bragt med os fra vores barndom eller fra tidligere relationer. Vi tror vi for længst er videre, men så oplever vi, at der er negative mønstre som gentager sig. At få sat ord på disse mønstre og se på dem i fællesskab, kan åbne op for at kærligheden kan få den plads, som vi har et ønske om. At have et rum til at dele længsler og behov har større betydning end man tror. Når forældrene tager ansvar for dette, kan børn få lov at være børn.

Afdøde familieterapeut og forfatter Jesper Juul har skrevet mange gode bøger om forældreskabet, familielivet og børnenes kompetencer ; bl.a. 

  • Dit kompetente barn
  • Din kompetente familie
  • Førerulve
  • Kunsten at sige nej
  • Her er jeg - hvem er du
  • Fat det nu forældre - teenagere i familien

Desuden vil jeg anbefale en nyere bog af Fie Hørby:

  • Drop opdragelsen. Og bliv klogere på dig selv og dit barn.